söndag 17 juli 2016

Rea-krämskuggorna från H&M

Häromdagen visade jag er min samling av shoppingfynd från H&M's sminkavdelning. Jag utelämnade då krämskuggorna för jag tycker de förtjänar ett eget inlägg.
I vanliga fall kostar dessa 59:90/st, redan det är prisvärt. Nu betalade jag en tia per styck och det är ju oslagbart! 

De kommer i två olika sorter. Colour Essence Eye Pot är krämiga, dessa köpte jag fyra stycken av och sen har vi Colour Essence Eye Cream som jag köpte två stycken av. De senare är mer åt det moussiga pudriga hållet. Jag visste inte att det fanns två olika sorter faktiskt, visste ni?
 Här ser ni de fyra Eye Pots som jag köpte.
 
Uppifrån från vänster:

  • My Two Cents
  • Aubergine Sheen
  • Big Teal
  • Paw Paw Blossom 


Swatchade i samma ordning med finger på bar hud.
Sen har vi Eye Cream, de som jag köpte två av.  

Den ljuslila heter Shy Violet och den mörkblå heter After Hours.
De är mycket mer åt det pudriga hållet. Jag är lite osäker på om Shy Violet kommer att bli så mycket använd, men After Hours är supersnygg tycker jag. Ni ser nästan på bilden att dessa är pudriga, kolla på den blå som jag lagt generöst av med flit.

Jag har inte testat dessa ännu då jag just nu befinner mig i Spanien. Jag köpte dem precis innan jag åkte. Så jag får leka med dem när jag kommer hem istället. Det är ju 35 grader varmt i Spanien så jag brukar inte sminka mig där, tar max på mig lite mascara när vi ska iväg på middag eller nån utflykt till Puerto Banus eller så...

torsdag 7 juli 2016

Reafynd från H&M

Skratta inte nu hörrni, men jag har shoppat lite på rea...  Vi skulle åka ut till ICA Maxi i Sisjön häromsistens och handla mat. Jag råkade sticka in näsan på H&M och kom därifrån med massa saker. Bl a smink från deras egen linje. De hade massor av produkter på rea för mellan tio och 30 kronor så jag kunde inte låta bli att frossa lite. En haul som de yngre jäntorna säger, haha!  Jag köpte även lite bijouterier, en klänning samt div kläder till ena sonen då han var med på shoppingrundan.

Idag tänkte jag visa er allt utom de krämskuggor jag köpte, de får ett eget inlägg då jag köpte hela sex stycken.
Två stycken eyeliners i pastelliga nyanser, kul att leka med på sommaren. Aqua Liquid Liner heter dessa. 
Den mintgröna heter Apple Mint och den turkosa heter Beach Life. 
Jag har inte hunnit testa dem på ögonen ännu, men de satt väldigt bra på handen och verkar bra pigmenterade.
Målat ett streck med varje och de täcker fint som ni ser, härliga knalliga färger. Kanske inte jätteanvändbara, men kul på sommaren och för tio kronor/st är de ju verkligen fynd!
Sen köpte jag en tub med flytande läppstift som heter Creamy Lip Melt samt en ögonskuggpenna som heter Molten Eye Pen.

Läppfärgen var mest för att jag inte äger något flytande läppstift. Jag hade ett från OCC Lip Tar, men jag tror jag gav bort det eller något.
Nyansen är lite åt Barbiehållet och heter Bougainvillea. Vi har en sådan buske i trädgården som hör till huset i Spanien och jag tycker de blommorna är så fina.
Täckningen är väldigt bra, mycket pigment.
Här har jag snabbt applicerat med fingrarna. Jag saknar en applikator, tuben har bara en smal spets så en pensel är att föredra. Jag är positivt överraskad över hur skön den här produkten är på läpparna, den känns nästan som ett läppcerat faktiskt, färgen torkar litegrann, men blir inte helt matt.
Ögonskuggpennan heter Moltn Eye Pen och nyansen heter Kimono Silk.
Denna funkar faktiskt både på ögonlocken och som highlighter, sånt gillar vi ju! Jag vet ännu inte hur hållbarheten på ögonlocken är dock.
Smetade ut swatchen för att visa hur den blir som highlighter.
Sen köpte jag två dofter också. Hey Cupid kostade mig 30:- och doftar lite åt godishållet. Köpte den nog mest för att den är fin i hyllan ihop med mina andra två dofter från serien, se här vilka det är. Jag gillar designen på flaskorna.

Mandarin Gold Body Mist slängde jag ned i korgen utan att provdofta. Den går lite åt det manliga hållet märkligt nog och är betydligt starkare än vad body mists brukar vara. Får se hur jag trivs med dessa.

tisdag 5 juli 2016

Sommarnyheter från Lush

Häromveckan skulle jag gå på ett event hos Lush uppe i Stockholm. Det blev dock något missförstånd med tiden mellan kontoret och butiken så Lush var gulliga nog att istället skicka hem produkterna till mig och de hann fram i sista sekund innan jag åkte till Spanien, puh! Temat var sommarens resor om jag förstod det hela rätt.

De här produkterna fick jag hem:

  • Sesame Suntan Lotion (250gr/264:-). En solkräm med Spf 10, dvs låg faktor. Jag tycker den doftar jordnötssmör. Finns även i mindre resevänlig flaska. 
  • Strawberry Bombshell Läppfärg (99:-/4g), en cerathylsa med färgad produkt i rosa nyans. 
  • Therapy Massagekaka (99:-/50g), denna smälter lite sådär lagom i kontakt med huden, jag har en annan liknande från Lush sedan tidigare och den gillar jag jättemycket. Min sambos rygg gillar den också!
  • Rub Rub Rub Solid Kropsskrubb (99:-/130gr), så himla söt och väldoftande skrubb i fast form! Perfekt för att skrubba bort gammal ofräsch solbränna. Denna kommer att bli perfekt när jag kommer hem från Spanien. Lät den ligga framme och hela rummet doftar gott!
  • Emotionell Briljans (165:-/8gr), ett löst transparent puder. Här hade jag velat ha ett sifterlock i förpackningen, ser framför mig hur jag tappar ut burken över handfatet.... Pudret känns otroligt finmalt och ger en matt snygg yta. 

söndag 3 juli 2016

Clinique - Take The Day Off wipes

För ett tag sedan fick jag de här rengöringsservetterna i ett pressutskick från Clinique. De heter Take The Day Off Wipes, de kommer i en rejäl förpackning om 50 stycken och kostar 155:- i svenska butiker. Jag tycker det är väldigt praktiskt med servetter. På kvällen gillar jag att tvätta bort sminket ordentligt, men på mornarna, eller när man ska ta bort bara litegrann eller om man känner sig ofräsch så är det toppen! Jag använder dem även att ta bort smink på armarna när jag swatchar produkter.
Förpackningen till dessa servetter har ett riktigt lock, det gör återförslutningen enkel. Jag brukar lägga förpackningen med locket nedåt för jag har fått för mig att de håller sig våta längre då. Servetterna är riktigt bra på att ta bort smink, det enda de ibland går bet på är flytande eyeliner, där får man gnida lite. De får alltså bra b etyg från mig!

fredag 1 juli 2016

Sommaren i bloggen

Jag kommer som vanligt att resa till Spanien och även bara borta lite i övrigt nu under sommaren speciellt i juli månad. Det ska bli så härligt och jag känner verkligen i hela kroppen att jag behöver få vara ledig.

Bloggen kommer då också att ha semester, men jag kommer att vara mer aktiv på Instagram så är ni nyfikna på vad jag gör och vill kolla vilka produkter jag använder så följ mig på katarinalavass så ser ni att jag inte glömmer bort er! Jag brukar skriva på engelska på Instagram för jag tycker det är lite kul även med utländska följare. Det känns som ett internationellt forum mer än vad min blogg gör.